fbpx

Retró japán PC játék 4 millió forintért!?

Ritka pillanatok egyike, amikor a Touhou Project első öt része egyszerre kerül eladásra egy csomagban kifogástalan állapotban.

A Touhou Project még 1996-ban indult és egy indie “bullet-hell” sorozat lett belőle. A játék feljesztője Zun a játék első öt részét egy NEC PC-9801 számítógépen programozta le. Az eredeti PC-98-as kiadások most jelenleg akciósan megvásárolható Akihabara-ban. Tokió ezen része az elektronikai kütyükről, videójátékokról és anime-ről híres, ahol több nap is kevés lenne ahhoz, hogy alaposan szemügyre vegyük a kínálatot.

Mennyibe kerül egy eredeti Touhou Project a NEC PC-re? Laza 1,5 millió yen (kb. 3,77 millió forint) és ehhez még jön az ÁFA.

touhou project, videojáték, PC játék, akihabara, japán retró játék, bullet hell

Az első öt Touhou Project játék között volt a Highly Responsive to Prayers, Story of Eastern Wonderland, Phantasmagoria of Dim. Dream, Lotus Land Story és Mystic Square. Ezeket Zun még főiskolás évei alatt fejlesztette, amelyeket aztán az Amusement Makers névre hallgató kiadó dobta piacra. Zun ezek után létrehozta az egyszemélyes vállalkozását, ami a Team Shanghai Alice nevet kapta. Rövid időn belül Windows-ra is elkezdte a Touhou Project fejlesztését és 2002-ben megjelent a The Embodiment of Scarlet Devil.

A gyűjtők körében nagyon népszerűek a korai Touhou Project játékok, különösen egy ilyen kollekció, ahol mind az öt PC-98-as játék megtalálható és tartalmazza az eredeti használati útmutatót és a tokot.

Ha nagy Touhou rajongó vagy és van felesleges 4 millió forintod, akkor irány Akihabara!

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

Reklám