fbpx

van Gerwen magabiztos győzelemmel nyerte meg a darts-vb döntőjét!

Van Gerwen harmadszor is megcsinálta, a darts-vb döntőjében egy rendkívül izgalmas és feszült mérkőzésen sikerült legyőznie Michael Smith-t!

Az idei PDC-dartsvilágbajnokság sok érdekességet és izgalmat tartogatott magában, hiszen sok esélyesnek hitt versenyező hamar búcsozott a tornától.  A Tippmester korábbi adásában már foglalkoztunk a sporttággal és elemeztük a végső győzelemre esélyes játékosokat is. A címvédő Rob Cross a harmadik csoport negyedik körében esett ki, ahol 4-2-re kapott ki Luke Humphries-tól.

Ezzel szemben ugyanabból a csoportból érkezett Michael Smith, aki egészen a döntőig menetelt és magabiztos játékkal 5-1-re győzte le Luke Humphires-t a negyeddöntőben és az elődöntőben pedig 6-3-ra győzött Nathan Aspinall ellen.

Van Gerwen a negyeddöntőben és az elődöntőben magabiztos fölénnyel búcsuztatta vetélytársait. A fogadóirodák Van Gerwen-t tartották esélyesnek a világbajnoki címre 1,25-ös odds-al, ami nem meglepő, hiszen a belga játékos korábban már kétszer megnyerte a darts-világbajnokságot.  A fogadóirodák Smith győzelmére 3,5 és 4 közötti odds-okat adtak.

A két játékos egyszer már találkozott a Premier League döntőjében, akkor 11-4-re nyert Van Gerwen és első kiemeltként érkzett a vb-re.

A PDC statisztikai elemezője, Christopher Kempf elmondása szerint az első szettnek van a legnagyobb jelentősége, mivel ezen a világbajnokságon a meccsek közel háromnegyedén az győzött, aki az első játszmát megnyerte. A statisztikákból az is kiderül, hogy a két játékos között nagyon kevés eltérés van, hiszen mindketten remek teljesítményt nyújtott a darts-világbajnokságon. Van Gerwen eddig sorozatban 18 meccset játszott le, ahol 100 fölötti átlaggal zárt és Smith-hez képest jobb mérleggel zárta a világbajnokságot, ha a megnyert meccsek számát vesszük figyelembe. Az idei darts-világbajnokság döntője végtelenül izgalmas volt, hiszen Smith nagyon sokáig életben tartotta esélyét a győzelemre.

Michael Van Gerwen, darts-vb, alexandra palace, darts-vilagbajnokság, michael smith
Michael van Gerwen, a 2019-es PDC darts-világbajnokság győztese

Végül Van Gerwen 7-3-ra győzött a döntőben, így harmadszor is ő lett a darts világbajnoka és ezzel a győzelemmel elviheti az 500 ezer font-os nyereményt, míg Smith 200 ezer fontot vihet haza a vb-ről.

Reklám